nieuws

Restaurants gesloten na aanval personeel

Instroom

Restaurants gesloten na aanval personeel

De vier vestigingen van KFC en Pizza Hut in Nepal zijn gesloten nadat het personeel de managers had aangevallen. Het leven van de senior managers zou zijn bedreigd.

Dat meldt de website News.com. Devyani International, exploitant van KFC en Pizza Hut in Nepal en India, heeft de overheid een brief geschreven over de incidenten. Volgens het bedrijf was een aantal medewerkers erop uit de bedrijfsvoering te verstoren en dreigden zij om de senior managers te vermoorden. Om de managers en de rest van het personeel te beschermen blijven de restaurants voor onbepaalde tijd dicht.

KFC en Pizza Hut zijn de enige internationale fastfoodketens in Nepal. De ketens hoorden bij de eerste buitenlandse bedrijven die het aandurfden om vestigingen in het Aziatische land te openen. Tussen 1996 en 2006 woedde er een grimmige strijd tussen de regering en Maoistische rebellen die aanslagen pleegden op buitenlandse doelen.

Reageer op dit artikel