nieuws

Social media vervangen e-mail

Instroom

Social media vervangen e-mail

Werkgevers springen in op de behoefte van werknemers om met elkaar in contact te zijn via social media. Vooral in Nederland, Duitsland en Zwitserland zetten ze hiertoe eigen kanalen op.

Vorig jaar bood 30 procent van de werkgevers speciale online media aan medewerkers, nu is dat aandeel gestegen naar 57 procent. Social media geven de mogelijkheid te netwerken binnen en buiten de organisatie. Sommige bedrijven schaffen e-mail af en leiden alle contacten via social media óf persoonlijk.

Aan het gebruik van social media kleven risico’s, blijkt uit onder meer onderzoek aan de Amerikaanse University of La Verne waarover IntermediairPW.nl eerder berichtte.

‘Het is moeilijk om de manier waarop werknemers met elkaar omgaan op sociale media te managen. Mensen houden hun privéleven graag privé. Managers die werknemers aanmoedigen om Facebook vrienden te worden, halen persoonlijke grenzen weg’, aldus hoogleraar management Deborah Olson.

Reageer op dit artikel