nieuws

Sollicitant schrikt niet van olifant in de koelkast

Instroom

Sollicitant schrikt niet van olifant in de koelkast

Kandidaten vinden het niet erg wanneer hen tijdens een sollicitatiegesprek wordt gevraagd hoe zij een olifant in de koelkast zouden krijgen. 20 procent van de sollicitanten krijgt wel eens zo'n vreemde vraag.

Dat melden Britse media op basis van onderzoek door Michael Page. Sollicitanten die met zelfvertrouwen op een dergelijke vraag antwoord geven, kunnen zich onderscheiden van de kandidaten die hierdoor in verwarring worden gebracht. Tweederde van de sollicitanten zegt geen probleem te hebben met vragen over olifanten of welke niet-essentiële zaken ze mee zouden nemen op een missie naar Mars, schrijftt HR Magazine.

In de London Evening Standard zegt Dean Ball van Michael Page dat het begrijpelijk is dat sommige sollicitanten zenuwachtig worden van een dergelijke vreemde vraag, maar dat het steeds vaker voorkomt dat recruiters deze truc uithalen. Kandidaten moeten zich daar dus op voorbereiden.

Uit het onderzoek van Michael Page blijkt overigens dat kandidaten zich drukker maken over de vraag wat ze aan moeten trekken naar een sollicitatiegesprek, dan over de voorbereiding op lastige vragen.

En voor degene die wil weten hoe je die olifant nou in de koelkast krijgt, je haalt eerst de giraffe eruit. Logisch toch.

Reageer op dit artikel