nieuws

Thuisblijvers stressen door collega op vakantie

Instroom

Thuisblijvers stressen door collega op vakantie

Werknemers die op vakantie gaan zorgen vaak voor extra werkdruk voor hun collega's. Volgens 3 op de 5 HR-managers nemen thuisblijvers door die vakantie van hun collega extra taken op zich.

De zomermaanden zijn voor veel bedrijven een rustige periode. Maar doordat een groot deel van de werknemers in de zomer op vakantie gaat, zitten de thuisblijvers met extra werk. Een op de vier HR-managers doet daarom een beroep op vakantiekrachten. Zij kunnen het zich vaak niet veroorloven om lopende projecten stop te zetten.

Dat blijkt uit een internationale enquête van Office team, onderdeel van arbeidsbemiddelaar Robert Half. Daarvoor werden 1770 HR-managers bevraagd, verspreid over negentien landen. Een ander kwart van deze P&O'ers geeft aan lopende projecten toch stop te moeten zetten wegens een tekort aan personeel.

Stressfactor
Stephan Renken, directeur bij OfficeTeam Nederland: ‘Hieruit blijkt dat bijna alle taken die blijven liggen door de collega's en managers worden opgevangen. Dit kan een extra stressfactor zijn voor de collega's die niet op vakantie gaan. Daarom is het van cruciaal belang dat zij voldoende op de hoogte zijn van de lopende projecten.'

Overigens bleek deze zomer uit ander onderzoek dat de werknemers steeds minder onbekommerd op vakantie gaan. Zij weten dat een deel van hun werk nu al blijft liggen totdat zij terug zijn van vakantie.

Reageer op dit artikel