nieuws

Werkgevers zien geen licht aan eind van tunnel

Instroom

Werkgevers zien geen licht aan eind van tunnel

Nederlandse ondernemers zijn somber over de groei van de economie voor het derde kwartaal van 2012. Het merendeel verwacht geen herstel in Nederland vanwege de zwakke binnenlandse vraag. Vooral in de bouw zijn de werkgevers somber.

Dit blijkt uit de laatste Conjunctuurenquête Nederland (COEN). Dit is het gezamenlijke conjunctuuronderzoek van de Kamers van Koophandel, VNO-NCW, MKB Nederland, Centraal Bureau voor de Statistiek en Economisch Instituut voor de Bouw. Het onderzoek brengt vier keer per jaar de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen van het Nederlandse bedrijfsleven in kaart.

Een op de vier ondernemers verwacht een daling van de personeelssterkte in het derde kwartaal. Dat is een grote stijging ten opzichte van het tweede kwartaal toen nog een op de tien bedrijven een daling van de personeelssterkte meldde. In de bouw zijn werkgevers nog pessimistischer, hier denkt een derde dat er personeel zal moeten vertrekken in het derde kwartaal.

Reageer op dit artikel