nieuws

Werkgevers: Zonder euro geen werkgelegenheid

Instroom

Werkgevers: Zonder euro geen werkgelegenheid

MKB-Nederland en VNO-NCW mengen zich in het debat over de euro. Zonder de interne markt van de EU verdubbelt de werkloosheid en loopt het begrotingstekort op tot 10 procent, stellen zij in de brochure 'Nederland leeft van Europa'.

Nederland verdient volgens de werkgeversorganisaties 120 miljard euro per jaar aan de EU. Dat is een vijfde van het totale bruto binnenlands product. Beleggingen in de EU leveren daarnaast nog eens vijftig á zestig miljard op.

VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes roept politici op eerlijk te zijn over Europa en de Euro. 'Politici moeten niet op basis van emotie maar op basis van feiten aan de burger uitleggen wat de invloed van Europa op onze welvaart en werkgelegenheid is.'

Reageer op dit artikel