nieuws

Werklozen passeren de half miljoen

Instroom

Werklozen passeren de half miljoen

De werkloosheid is in juli opnieuw gestegen. Nederland telde in juli 510.000 werklozen, dat is 6,5 procent van de beroepsbevolking.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De werkloosheid loopt nu al een jaar lang op. Voor het eerst sinds het jaar 1996 zitten er meer dan een half miljoen mensen  zonder werk. Ook in 2004 en 2005 was dit aantal hoog, maar bleef het nog onder deze grens. In vergelijking met toen zijn er momenteel meer mannen en ouderen werkloos. Vrouwen en personen onder de 45 zijn minder werkloos dan toen.

Ook is het aantal WW-uitkeringen gestegen met 7000. Daarmee staat het totaal nu op 298.000. Dat is ruim 17,5 procent meer dan in juli vorig jaar, geven cijfers van uitkeringsinstantie UWV aan. De stijging nam het afgelopen jaar het meeste toe onder jongeren. Het aantal ww-uitkeringen steeg relatief gezien het meeste in de bouw. Daarnaast in de gezondheidszorg en de uitzendsector.

 

 

Reageer op dit artikel