nieuws

Verzet tegen extra klokuren leidt tot staking

Instroom

Slechts tien scholen gaan helemaal plat, maar er worden wel 1.500 onderwijzers verwacht op Het Plein tijdens de driedaagse staking van onderwijzers.

Verzet tegen extra klokuren leidt tot staking

Meer dan honderd middelbare scholen zullen vandaag de gevolgen van de lerarenstaking voelen. Volgens de VO Raad, de sectororganisatie in het voortgezet onderwijs, wordt de actie veel minder massaal dan aangekondigd.

'Er zullen scholen zijn waar nog een paar werkwillige docenten zijn', zegt Peter Althuizen, voorzitter van de jonge vakbond Leraren in Actie (LIA), die de driedaagse staking tegen de wet op de Onderwijstijd heeft uitgeroepen. 'Maar naar die lessen gaat natuurlijk geen kind.'

Kwaliteit
Meer dan 1.500 leerkrachten verwacht Leraren in Actie vandaag voor een demonstratie op het Plein in Den Haag. 'Veel meer moet niet, want dan krijgen we problemen met de politie.'

LIA verzet zich tegen het inleveren van een aantal vrije dagen en een week zomervakantie in het voorstel van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, dat binnenkort door de senaat wordt besproken. Bovendien stelt LIA dat de 40 klokuren extra, die sinds november in het voorstel staan, te veel ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels