nieuws

Nederlanders massaal op sociale media

Instroom

Nederlanders massaal op sociale media

Zeven op de tien Nederlanders doen actief mee aan sociale sites, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Nederland zit daarmee in de kopgroep.

In weinig landen in Europa zijn mensen zo actief op sociale media als Nederland. Zeven op de tien landgenoten doen actief mee aan sociale sites, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn. Daarmee staat Nederland in de kopgroep van Europa.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de statistische dienst van de Europese Unie. Die heeft onderzoek gedaan in de 27 EU-lidstaten, Noorwegen, het toekomstige lid Kroatië en de kandidaten IJsland, Montenegro en Turkije.

Qua gebruik van sociale media hoeft Nederland alleen Montenegro, Portugal en Litouwen voor zich te dulden. Het aantal Nederlandse internetters dat zelf een website of een blog bijhoudt, is het hoogste van Europa: 17 procent.

Lees ook:
Waarom een social media-code instellen?
– Tips voor een goede social media-code 

Reageer op dit artikel