nieuws

Turks ziekenhuis neemt patiënt aan

Instroom

Een Turks universitair medisch centrum heeft een patiënt niet alleen een nieuw gezicht, maar ook een baan gegeven.

Turks ziekenhuis neemt patiënt aan

De nu negentienjarige U?ur Acar liep als kind ernstige brandwonden op in zijn gezicht. Hij is de eerste patiënt die ooit een gezichtstransplantatie heeft gekregen in Turkije. De reden dat hij de ingrijpende operatie wilde ondergaan, was dat kinderen in zijn dorp bang voor hem waren en dat hij door zijn uiterlijk geen baan kon krijgen, schrijft Hürriyet.

Tijdens een persconferentie waarop het gezicht van Acar wereldkundig werd gemaakt, bood de universiteit hem een baan aan. Wat voor werk hij moet verrichten werd niet bekend gemaakt. ?srafil Kurtcephe, rector van de Akdeniz Universiteit, zei alleen dat het een eer zou zijn om Acar aan te mogen nemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels