nieuws

Kinderopvangorganisatie met veel minder mensen door

Instroom

De grootste kinderopvangorganisatie in Nederland moet fors schrappen in het personeelsbestand om de forse krimp op te vangen.

Kinderopvangorganisatie met veel minder mensen door

Het bedrijf Estro, gaat ondermeer veertig managementfuncties schrappen. De organisatie is nu nog heel regionaal georiënteerd en dat gaat de directie veranderen. Volgens het bedrijf moet het werk alles bij elkaar met 200 fte's minder gedaan worden. Dit betekent overigens niet dat er 200 arbeidplaatsen geschrapt worden. Hier zitten ook flexarbeiders bij.

De afgelopen jaren kende de kinderopvang alleen maar groei, door een groeiende vraag naar kinderdagverblijfplaatsen, en plaatsen voor buitenschoolse opvang. Daar is, vooral wegens bezuinigingenen de marktverzadiging, een einde aan gekomen. Estro zag de omzet met 4 tot 6 procent dalen het afgelopen kwartaal.

Veel kinderopvangorganisaties hebben last van de huidige ontwikkelingen. Zo gingen veertig van de 2000 opvangbedrijven failliet.

Dit meldt Het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels