nieuws

Pensioenverlaging waarschijnlijk deels van de baan

Instroom

Door een versoepeling van de regels lijkt de grootschalige pensioenverlaging die volgend jaar zou ingaan, deels van de baan.

Pensioenverlaging waarschijnlijk deels van de baan

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp wil op een andere manier gaan berekenen hoeveel pensioenfondsen te besteden hebben, zo schrijft Het Financieele Dagblad. De kans is met deze nieuwe rekenwijze groot dat er daardoor een rente-aanpassing gaat gelden voor pensioenfondsen die ook als voor verzekeraars geldt.

Als wordt gerekend volgens de aangepaste rekenmethode heeft pensioenfonds Zorg en Welzijn bijvoorbeeld een dekkingsgraad van 107 procent in plaats van de huidige 97 procent. Daarmee is het pensioenfonds in een klap boven de vereiste grens van 105 procent en zijn strenge maatregelen niet meer nodig. Zo rekent Het Financieele Dagblad voor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels