nieuws

Recessie maakt werknemer honkvast

Instroom

Een op de zes Nederlandse werknemers verandert niet van baan vanwege de wereldwijde economische tegenspoed — ook al zouden ze willen.

Recessie maakt werknemer honkvast

Ruim een derde zegt al helemaal niet naar een nieuwe baan uit te kijken. Wereldwijd gaat dit op voor bijna een derde van de werknemers. Dit betekent dat werkgevers en HR te maken hebben met mensen die wellicht weg willen, maar nu niet de overstap naar een andere baan willen wagen.

Werknemersbetrokkenheid en motivatie vragen nu om meer aandacht dan ooit, stellen de onderzoekers van de Pay Optimism Scale 2012. Is dit een kwestie van geld? Na loonsverhoging noemen ondervraagde werknemers training en ontwikkeling en de mogelijkheid tot flexwerken het vaakst als welkom extraatje.
Ruim tachtig procent van de Nederlandse respondenten zegt geen extra, niet-financiële voordelen van hun werkgever te krijgen. Veertien procent zegt dat er dergelijke beloftes zijn gedaan, maar dat deze nog niet zijn nagekomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels