nieuws

Werkloosheid in eurozone stabiliseert

Instroom

De werkloosheid in de eurozone stabiliseert op 11,2 procent, meldt Eurostat. Naar schatting hadden ruim 25 miljoen mensen geen werk. Met 5,1 procent doet Nederland het 'goed'.

Werkloosheid in eurozone stabiliseert

Met 4,5 procent heeft Oostenrijk de laagste werkloosheid in de eurozone, gevolgd door Nederland (5,1 procent), Duitsland en Luxemburg (5,4 procent). Zoals verwacht: Spanje en Griekenland scoren met 24,8 procent en 22,5 procent het hoogst (april 2012).

De werkloosheid onder mannen is gestegen naar het niveau van werkloosheid onder vrouwen (respectievelijk 11,2 procent en 11,3 procent). Met een precentage van 9,3 springt Nederland er nog gunstig uit wat betreft werkloosheid onder jongeren (25 jaar en jonger). Ruim 52 procent van de jongeren in Griekenland en Spanje heeft geen werk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels