nieuws

CDA’er Sterk moet jeugdwerkloosheid terugdringen

Instroom

CDA’er Sterk moet jeugdwerkloosheid terugdringen

Oud-CDA-Kamerlid Mirjam Sterk wordt de nieuwe ‘ambassadeur jeugdwerkloosheid’. Sterk was tien jaar Tweede Kamerlid voor het CDA en stond ooit ook zelf voor de klas.

De ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) hebben dat woensdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan een mbo-college in Lelystad.

Sterk (39) was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA, de laatste twee jaar als vicefractievoorzitter. Als ambassadeur gaat ze een rol spelen bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, die door de crisis is opgelopen tot 15 procent. Het kabinet heeft eerder aangekondigd 50 miljoen euro extra vrij te maken om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden.

Sterk moet de komende twee jaar onder meer bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren. Asscher zei eerder dat de ambassadeur er ook voor moet zorgen dat migrantenjongeren zo min mogelijk buitenspel komen te staan.

Sterk zei in een eerste reactie op haar benoeming: “Wie de jeugdwerkloosheid nu niet aanpakt, krijgt straks de rekening gepresenteerd. Daarbij kunnen we alleen succes behalen als we het met elkaar doen. Als ambassadeur ga ik mijn best doen om al die mensen slim en succesvol samen te laten werken zodat de kansen voor onze jongeren op een goede toekomst vergroot worden.”

Reageer op dit artikel