nieuws

Focus op talent: dit vindt de HR-professional

Instroom

Focus op talent: dit vindt de HR-professional

Als het aan hoogleraar Personeel en Organisatie Jaap Paauwe ligt, gaan HR-medewerkers minder kijken naar compententieprofielen en meer naar de talenten van het personeel. Wat vinden HR-professionals daar zelf van?

Volgens Paauwe moeten werkgevers de functies binnen hun bedrijf afstemmen op hun medewerker. Die benadering zou belangrijk zijn, omdat personeelsleden zich in de toekomst steeds meer gaan richten op hun eigen ontwikkeling. De hoogleraar zei dat tijdens de masterclass HR Trends 2014 die HR-dienstverlener USG Professionals organiseerde. Werkgevers die rekening willen houden met de wensen van hun personeel, doen er volgens Paauwe goed aan niet meer te werken met traditionele functieomschrijvingen.

Zo reageren HR-professionals op dat idee:

Sonja Schasfoort, vice-president HR-dienstverlener USG Professionals:
“Bedrijven moeten zich aanpassen aan de talenten binnen het bedrijf. Werkgevers herkennen die vaak niet. We moeten de ontwikkeling van personeel daarom beter faciliteren, in plaats van te hopen dat medewerkers op hun ijverige collega’s uit India of China gaan lijken.”

Grietje Kuipers, senior HR-adviseur bij ingenieursbureau Antea Group:
“Wij geven onze mensen de ruimte om te doen waar zij goed in zijn. Ze krijgen bijvoorbeeld een nieuw soort taken toegewezen of gaan leidinggeven aan andere medewerkers. Je moet dat wel goed begeleiden, want sommige young professionals geven na een tijdje aan dat ze toch behoefte hebben aan coaching.”

Frans van den Hurk, directeur infrastructures Benelux bij ict-dienstverlener Capgemini:
“Wij hebben een business te runnen. We kunnen ons niet veroorloven dat een experiment met werknemers misgaat. Noem mij ouderwets, maar ik doe daar liever niet aan mee.”

 

Reageer op dit artikel