nieuws

Moet toeslag op arbeid verdwijnen?

Instroom

Moet toeslag op arbeid verdwijnen?

Als het aan de nieuwe MKB-voorzitter Michaël van Straalen verdwijnt de toeslag op werk zo snel mogelijk.

Volgende de MKB-Nederland voorman zijn de toeslagen volledig uit de tijd. Het gaat hem vooral om de toeslagen voor avond- of weekendwerk Hij zegt dit in een interview in Het Financieele Dagblad. “We leven niet meer in 1960”, zo gooit hij de knuppel in het hoenderhok.

Toeslag op werk buiten de klassieke kantooruren zijn voor het MKB niet meer op te brengen. “Neem een zelfstandige winkelier. Die wordt door de concurrentie van grote ketens gedwongen mee te gaan met de koopzondag of koopavond. Maar door de toeslagen voor zijn personeel is het helemaal niet renderend voor die winkelier om op zondag open te zijn.”

Flexibel werken

Van Straalen doet een oproep aan de vakbonden om in te stemmen de toeslagen af te schaffen. “De economie is flexibel en al lang niet meer gebonden aan de tijden van 9 tot 6.”

Lees het hele artikel over toeslagen online (alleen na registratie fd.nl)

Reageer op dit artikel