nieuws

Vaker mét diploma van school

Instroom

Vaker mét diploma van school

Het aantal scholieren dat het zonder diploma de opleiding verlaat is het afgelopen jaar flink gedaald.

Het aantal vroegtijdige schoolverlaters was 8300 lager dan het jaar ervoor, toen nog bijna 36.000 jongeren uitvielen.

De daling is een opsteker voor minister Jet Bussemaker, die net als haar voorgangers fors inzet op minder schooluitval. ,”Uit onderzoek blijkt dat 20,6 procent van de uitvallers wordt verdacht van een misdrijf en in aanraking komt met politie of justitie. Onder mensen met een diploma is dat 3,8 procent.”

Vroegtijdige schoolverlaters zijn volgens Bussemaker ook vaker ziek, verliezen eerder hun baan, zijn vaker werkloos. ,”Minder schooluitval is winst voor de samenleving”, concludeert de minister. (ANP)

Lees ook: schoolverlaters met diploma vaker werkloos

Reageer op dit artikel