nieuws

Uitzendbranche positief over werkgelegenheid

Instroom

Uitzendbranche positief over werkgelegenheid

Ondernemers in de uitzendbranche zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in het eerste kwartaal van dit jaar.

“Na zes opeenvolgende kwartalen met overwegend negatieve verwachtingen, voorzien meer ondernemers in de branche nu een toename van de werkgelegenheid dan een afname”, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het vierde kwartaal van vorig jaar nam het aantal uitzenduren met 1,6 procent toe ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De omzet van de uitzendbranche klom afgelopen kwartaal met 0,9 procent, het derde opeenvolgende kwartaal van groei. In heel 2013 bedroeg de omzetstijging in de uitzendbranche 0,2 procent.
Ondernemers in andere sectoren met die in de horeca, detailhandel en vervoer voorop, zijn juist negatiever geworden over de werkgelegenheid in het huidige eerste kwartaal.

Reageer op dit artikel