nieuws

‘Werkgever moet meer investeren in studie’

Instroom

‘Werkgever moet meer investeren in studie’

Werkgevers geven minder dan 500 euro per werknemer uit aan studies. De baas vindt het voldoende, het personeel niet.

Werkgevers vinden dat zij genoeg investeren in de opleiding van hun medewerkers, maar sollicitanten denken daar zelf anders over. Dat blijkt uit onderzoek van kennisorganisatie TNO en uitzendbureau Unique.

Bijna twee derde van de werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf (61%) vindt dat zij voldoende investeren in hun medewerkers. Het grootste deel van de werkzoekenden, 80 procent, vindt juist dat werkgevers meer moeten investeren in trainingen dan zij nu doen.

Financiële instelling besteedt meest aan scholing

Gemiddeld besteedt een MKB’er minder dan 500 euro per jaar per werknemer uit aan opleidingen. Werkgevers in de handelsbranche en de horeca geven het minste uit aan scholing en studiefaciliteiten. Financiële instellingen investeren juist het meest.

De onderzoekers ondervroegen 1.816 personen.

Reageer op dit artikel