nieuws

Werkloosheid stijgt, economie verbetert

Instroom

Hoewel de economie tekenen van verbetering laat zien, is de werkloosheid gestegen. In januari zaten 678.000 mensen zonder baan.

Een maand eerder waren er 10.000 werklozen minder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op dit moment zit 8,6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zonder baan.

Werkloosheid is ‘de grootste zorg’

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher laat weten dat de werkloosheid ‘de grootste zorg’ is. “Ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om ervoor te zorgen dat mensen aan de slag blijven of nieuw werk kunnen vinden”, zegt Asscher. Hij stelde eerder 600 miljoen euro beschikbaar voor plannen van werkgevers en vakbonden die ertoe moeten leiden dat mensen aan de slag kunnen blijven of naar nieuw werk worden begeleid.

De economie is overigens wel iets verbeterd. Vergeleken met het derde kwartaal groeide de economie in het vierde kwartaal met 0,7 procent. Ook ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder groeide de Nederlandse economie met 0,7 procent.

Reageer op dit artikel