nieuws

Centraal Planbureau positief over werkgelegenheid

Instroom

Centraal Planbureau positief over werkgelegenheid

De werkgelegenheid trekt binnenkort weer aan. Dat verwachten onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB).

Hoewel de banengroei nog niet zo sterk is als gehoopt, gaan werkgevers binnenkort wel weer nieuw personeel werven. De werkgelegenheid zal met enige vertraging aantrekken, verwacht Laura van Geest van het CPB.

In een toelichting op de nieuwste voorspellingen zei ze dat het normaal is dat het na het aantrekken van de productie even duurt voordat werkgevers weer personeel in dienst nemen. Eerder lieten ook werkgevers weten weer voorzichtig positief te zijn.

Meer produceren, meer werknemers

“Door de oplevende economie gaan bedrijven weer meer produceren en daardoor hebben ze meer werknemers nodig”, aldus Van Geest. Ze wees er wel op dat de arbeidsmarkt de laatste decennia is veranderd. Dat zou ‘uitdagingen’ met zich meebrengen.

Desondanks is Van Geest niet bang voor baanloze groei. “Dat we straks allemaal 2 uur per dag gaan werken, ik denk niet dat ik dat ga meemaken”, zegt ze.

Het onderzoeksgegevens bleek eerder de economie aantrekt, de koopkracht licht stijgt en het begrotingstekort daalt tot onder het EU-maximum van 3 procent. De economie groeit dit jaar met 0,75 en volgend jaar met 1,25 procent. Ook de koopkracht vertoont een plusje.

Lees ook: Uitzendbranche positief over werkgelegenheid

_________________________________________________________________________________________

Praktijkgids Personeel en Fiscus 2014

In de Praktijkgids Personeel & Fiscus vindt de werkgever de informatie op het gebied van fiscale en premierechtelijke aangelegenheden van zijn personeel. Klik hier voor meer informatie.

__________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel