nieuws

‘Werkgever waardeert technici te weinig’

Instroom

‘Werkgever waardeert technici te weinig’

Werknemers in de techniek hebben het gevoel dat hun bazen niet begrijpen hoe belangrijk hun werk is.

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Carrière en onderzoeksbureau Motivaction. De onderzoekers keken naar de arbeidsmotivatie van HBO’ers en WO’ers met een technische opleiding. De technici geven aan dat hun vak last heeft van een negatief imago. Desondanks verwachten ze dat er in de toekomst meer behoefte komt aan technisch personeel.

Volgens de werknemers wordt niet alleen het werk van de technicus onderschat, maar ook het belang ervan voor de samenleving. De lage waardering zou ook terug te zien zijn in het salaris van de technici.

Technicus is blij met zijn werk

Desondanks zijn de ondervraagde werknemers blij met hun werk. Bijna alle technici, 97 procent, waarderen de technische sector als werkgebied en de werkgevers. Ze worden vooral gemotiveerd door de functie-inhoud, afwisseling en uitdaging van het werk en niet zozeer door bonussen, status en aanzien. Gemiddeld waarderen de technici het werken in de technische sector met een 7,5.

De onderzoekers vroegen 641 respondenten naar hun mening.

Lees ook: Werkgever moet ICT’er tevreden stellen

TIP Behoefte aan tevreden technisch personeel? Heb uw SPP op orde. Bezoek de Praktijkdag Strategische personeelsplanning – In 5 stappen naar een succesvol plan van aanpak op maat

Reageer op dit artikel