nieuws

Loon inleveren geen optie

Instroom

Loon inleveren geen optie

Vrijwel geen van de Amsterdamse raadsleden wil salaris inleveren.

De net aangetreden raadsleden in Amsterdam willen niet snijden in eigen vlees. De gemeenteraad zag niets in een voorstel van de SP om 20 procent in te leveren van de maandelijkse beloning van ruim 2200 euro. Alleen de Partij voor de Dieren ging erin mee.

“We kunnen nu laten zien dat wij geen zakkenvullers zijn, maar dat we hier zitten vanuit onze bevlogenheid voor de stad”, zei SP-leider Laurens Ivens. “De vergoeding voor een raadslid is absurd hoog voor een bijverdienste van één of twee dagen per week.” De SP rekende uit dat de stad er 1,7 miljoen euro mee kan besparen.

Ontslag nemen

Het presidium, het bestuur van de raad, adviseerde tegen het voorstel te stemmen. “De huidige hoogte van de vergoeding doet recht aan de zwaarte van het werk in Amsterdam.” Het werk als raadslid eist ook zijn tol, stelde VVD’er Daniël van der Ree. “De meesten van ons moeten ontslag nemen, parttime gaan werken en opofferingen brengen in ons privéleven.” (ANP)

________________________________________________________________________________________________________________________
TIP
BOEK – Meer lezen over het belonen van competenties? Bestel het boek Waarderen van talent
_
_______________________________________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel