nieuws

Problemen door uitbetalen vakantiegeld

Instroom

Problemen door uitbetalen vakantiegeld

30% van de ondernemers heeft wel eens liquiditeitsproblemen door de uitbetaling van personeelskosten zoals vakantiegeld. Waardoor komen ze nog meer in de problemen?

Ook hebben ze moeite de facturen van leveranciers of andere vaste lasten binnen de termijn uit te betalen. Ze geven in zo’n geval aan te hebben aangeklopt bij een bank voor een extra lening of krediet om de personeelskosten te kunnen betalen. Dat blijkt uit de MKB Barometer personeelszaken, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Please Payroll.

Lees ook: Werknemer wacht met smart op vakantiegeld
Lees ook WhitepaperBelonen met oog voor de toekomst

Jonge MKB’ers (40%) kampen vaker met problemen door de personeelskosten; bedrijven die twintig jaar of langer bestaan hebben minder liquiditeitsproblemen. Opvallend is dat MKB-bedrijven met maximaal vijf medewerkers minder vaak liquiditeitsproblemen hebben dan bedrijven met tien tot vijftig medewerkers.

Personeelskosten betalen

Vooral bedrijven in de bouw (68%) geven aan wel eens een beroep te hebben gedaan op de bank voor een extra lening of krediet om de personeelskosten te kunnen betalen. MKB-bedrijven in andere branches stappen minder vaak naar de bank: detailhandel (34%), gezondheidszorg (28%), groothandel (35%), horeca (32%) en zakelijke dienstverlening (30%). Meer MKB-bedrijven binnen de bouwnijverheid (55%) melden dat door uitbetaling van vakantiegeld de leveranciers of andere vaste lasten weleens niet tijdig konden worden betaald, dan MKB ‘ers binnen de gezondheidszorg (24%) en zakelijke dienstverlening (23%).

 

Reageer op dit artikel