nieuws

‘Vooruitzichten werkgelegenheid nog niet goed’

Instroom

‘Vooruitzichten werkgelegenheid nog niet goed’

Hoewel minder mensen op zoek zijn naar een baan, is het nog te vroeg om tevreden te zijn over de werkgelegenheid.

De daling van de werkloosheid is een lichtpuntje na de stijging van de afgelopen tijd, maar ondanks de aantrekkende economie zijn de vooruitzichten nog steeds niet goed. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat donderdag gezegd in reactie op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de werkloosheid. Die is gedaald met 7000 in de afgelopen maand.

Ook werkgevers lieten eerder weten positief gestemd te zijn over de werkgelegenheid.

Plannen maken tegen werkloosheid

Asscher zegt zich ‘onverminderd te blijven inzetten voor het aan de slag helpen van mensen’. Hij wijst op het bedrag van 600 miljoen euro die hij heeft uitgetrokken voor banenplannen in de diverse sectoren. “Ik roep werkgevers en vakbonden op om met goede plannen te komen, zodat we de werkloosheid te lijf kunnen gaan.”

Mirjam Sterk, door Asscher benoemd tot ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid wijst erop dat het aantal werkzoekende jongeren in maart is gedaald naar 126.000. “Dat is 15,4 procent van de algehele werkloosheid. Meer jongeren zijn de afgelopen maand aan het werk gegaan. Het is de enige leeftijdsgroep waar een stijging is te zien in het aantal werkenden. Ook hebben meer jongeren er de afgelopen maanden voor gekozen om langer door te leren.”

Lees ook: Centraal Planbureau positief over werkgelegenheid

Reageer op dit artikel