nieuws

Aantal nieuwe cao’s neemt af

Instroom

Aantal nieuwe cao’s neemt af

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao’s bedroeg vorige maand ruim 1,5 procent.

Dat is in lijn met de loonafspraken van de afgelopen tijd, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van werkgeversvereniging AWVN.

Het aantal cao’s dat met vakbonden wordt overeengekomen, ligt de laatste tijd erg laag. In veel gevallen lopen de onderhandelingen stuk op de hoge looneis van de vakbonden, zo berichtte de werkgeversvereniging eerder al. FNV zet dit jaar in op een loonsverhoging van 3 procent. Nu de economie weer wat aantrekt, mag daar best een kleine verbetering van de koopkracht tegenover staan, vindt de vakorganisatie.

In april werden in totaal 22 nieuwe cao’s afgesproken. In geheel 2014 waren dat tot nu toe 71 akkoorden. Een aantal van 150 zou volgens AWVN normaal zijn geweest voor de eerste 4 maanden van het jaar. (ANP)

TIP
BOEK: CAO’s in 100 vragen – Over veelvoorkomende vragen op het gebied van CAO

Reageer op dit artikel