nieuws

Werknemer moet discriminatie keihard bewijzen

Instroom

Werknemer moet discriminatie keihard bewijzen

De vestigingsmanager van het uitzendbureau die ervan werd beschuldigd een stagiaire te hebben geweigerd omdat ze een hoofddoek wilde dragen, wordt niet vervolgd.

Zo bevestigde het Openbaar Ministerie dat woensdag. In deze veelbesproken zaak solliciteerde de Zeeuwse studente Leila Kallal in februari naar een stageplek bij het Roosendaalse uitzendbureau All In. De vestigingsmanager waarschuwde haar dat een hoofddoek voor pesterijen kan zorgen bij onder meer Poolse werknemers van het bureau. Het werd haar daarom afgeraden stage te lopen bij het uitzendbureau.

Na het sollicitatiegesprek belde Kallal nog eens naar het uitzendbureau om haar ongenoegen te uiten. Ze nam het gesprek op. ,,Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers”, luidde het antwoord op de opname. Kallal deed aangifte tegen de vestigingsmanager.

Lees ook jurisprudentie: mag werknemer stiekem telefoongesprek opnemen?

Onvoldoende bewijs voor discriminatie

Het OM schrijft aan de Zeeuwse dat het opgenomen telefoongesprek onvoldoende bewijs oplevert voor discriminatie. De beleving en herinnering verschilt bij twee deelnemers aan het telefoongesprek, legde een OM-woordvoerster woensdag uit. De directeur van het uitzendbureau meent dat het telefoongesprek verkeerd is uitgelegd.

Kallal reageerde woensdag teleurgesteld: ,,Het is niet fijn als je zo’n brief krijgt.” Ze twijfelt nog over vervolgstappen.

De zaak veroorzaakte in februari veel ophef. Het meisje kreeg steun van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Asscher kondigde vervolgens aan de mogelijkheid te onderzoeken om vanuit de Rijksoverheid het contract op te zeggen met bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie, zo zei hij bij de Moslim Omroep.

Lees meer over het verschil tussen directe en indirecte ongelijke behandeling op PW De Gids Vakbase

 

Reageer op dit artikel