nieuws

Mbo’er vindt met moeite een stageplaats

Instroom

Mbo’er vindt met moeite een stageplaats

Een geschikte stageplaats vinden is voor veel Mbo-studenten een flinke opgave. Maar als ze die hebben gevonden, is 7 op de 10 studenten flink te spreken over hun werkgever.

Zo blijkt uit de resultaten van de JOB-monitor die dinsdag wordt gepresenteerd. Aan dit tevredenheidsonderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) werkten  ruim 255 duizend mbo-leerlingen mee.

Stagebegeleiding werkplek

Dat leerlingen steeds moeilijker een stageplaats vinden, wijt JOB aan de moeizame economische situatie. Over de begeleiding vanuit school was 44 procent van de leerlingen positief, tegenover een percentage van 69 procent over de stagebegeleiding op de werkplek. Uit eerder onderzoek van FNV bleek dat mbo’ers hun stageplek leerzamer vinden dan school.

Ook is volgens de enquête een derde van de leerlingen ontevreden over het contact tussen school en stageplaats. De stage zelf kan bij een ruime meerderheid van de ondervraagden over het algemeen rekenen op een positief oordeel. (ANP)

Wat is het verschil tussen een stageovereenkomst en een praktijkovereenkomst? Lees meer op PW De Gids Vakbase. 

Reageer op dit artikel