nieuws

Rabobank overweegt weer bonus voor top

Instroom

De Rabobank gaat op termijn weer een bonus voor de top invoeren. Dat verwacht president-commissaris Wout Dekker van de coöperatieve bank.

Dekker doet deze uitspraak in het Financieele Dagblad. Volgens de topman zal het een bonus zijn die op de lange termijn gericht is en de coöperatieve waarden van de bank zijn het uitgangspunt. Dekker zei dit donderdag tijdens de algemene ledenvergadering van Rabobank in Utrecht. Hierbij waren de directeuren en commissarissen van de lokale banken aanwezig.

Details over de invulling van een dergelijke bonus kon Dekker niet geven. “Ik heb puur een verwachting uitgesproken.” De bonus op korte termijn zal niet terugkeren, stelde Dekker nadrukkelijk. (Bron: ANP)

Banenverlies

Begin dit jaar maakte de Rabobank bekend dat zeker 10 procent van de banen op het hoofdkantoor verdwijnt. De komend jaren worden er nog eens 1000 tot 2000 arbeidsplaatsen geschrapt. Het banenverlies vindt plaats bij de centrale organisatie in Utrecht, van waaruit de lokale kantoren worden ondersteund. Daar werken in totaal 11.500 mensen.

Eerder deze week maakte ABN Amro overigens bekend dat de salarissen van haar topmanagers dit jaar flink zijn gestegen. De 100 hoogste managers onder de raad van bestuur kregen er 20 procent bij. De variabele beloning beloning van de topmanagers werd overigens verlaagd van 100 naar 20 procent.

Kan een organisatie het bonusbeleid zo maar wijzigen? Kijk op PW De Gids Vakbase.

Reageer op dit artikel