nieuws

Werknemer slaapt uit door roes Oranje

Instroom

Na de overwinning van Oranje op het Autralische elftal woensdagavond doen werknemers het zeer rustig aan. De ochtendspits was donderdagochtend extreem rustig.

Op het hoogtepunt stond er om 8.40 uur donderdagochtend 97 kilometer file. De normale ochtendfiles in het land zijn twee keer zo lang. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de 3-2 overwinning van Nederland op het Australische elftal woensdagavond.

De roes van de overwinning ‘wordt duidelijk uitgeslapen, of wordt gevierd met een vrije dag’, zo meldt de VerkeersInformatieDienst. Maar, zo berichtten de arbodiensten eerder deze week, de duels van Oranje tijdens het WK voetbal in Brazilië zullen niet leiden tot meer ziekteverzuim.

De WK-wedstrijd Nederland-Australië had woensdag ook gevolgen voor de avondspits. Die begon vroeger omdat mensen op tijd thuis wilden zijn voor de wedstrijd, die om 18.00 uur begon. Het hoogtepunt was om kwart over vijf, daarna slonken de files. (ANP)

 

Reageer op dit artikel