nieuws

Dit zijn de leukste banen voor in de zomer …

Instroom

Dit zijn de leukste banen voor in de zomer …

De zomervakantie is begonnen! Wat zijn de leukste, gekste of grappigste banen deze zomer? StudentenWerk, een uitzendbureau voor jongeren, zet ze op een rijtje in de Vakantiebanen Top 10. Kunt u even kijken of u misschien nog zo’n baantje heeft ‘liggen’ voor een wanhopige student?

Nr. 1: Straal als een zeester!

Wie een strandvakantie wil, kan zijn hart ophalen met een vakantiebaan als zeester of mascotte. Voor diverse pretparken, festivals of promotiewerkzaamheden zijn kandidaten nodig die het leuk vinden om in een mascottepak bezoekers te vermaken. Een goedbetalende bijbaan (circa 8-9 euro per uur, afhankelijk van leeftijd). Vereisten: hart voor entertainment.

Nr. 2: Notulist van functioneringsgesprekken

Een mooie vingeroefening voor een journalistiekstudent of secretaresse in spe: het notuleren en uitwerken van 1,5 uur durende functioneringsgesprekken met medewerkers van een non-profitorganisatie. Een mooie cv-builder! Vereisten: goede beheersing van de Nederlandse taal, een professionele instelling en een stalen gezicht.

Nr. 3: Photobooth Manager

Het fotohokje op feesten en bruiloften gaat de selfie verdringen! De Photobooth Manager geeft feestgangers een blijvende herinnering aan een geweldige avond. Hij reist met het fotohokje af naar events, verzorgt de op- en afbouw en bedient de apparatuur. Goede verdiensten van 10 euro per uur. Vereisten: de ideale kandidaat is een gangmaker die alle gasten aan het lachen krijgt.

Nr. 4: Vakantiebaan voor biomedici met CSI-ambities

Hoe schoon is een steriele kamer werkelijk? De Cleanroom Inspecteur brengt alle besmettingsgevaren aan het licht. Gehuld in een wit pak en gewapend met een lab-toolkit controleert hij of ‘cleanrooms’ aan de criteria voor medisch gebruik voldoen. Uitstekend salaris van 11 euro per uur! Vereisten: een biomedische achtergrond.

Nr. 5: Kom bij de Schoolboekeninspectie

De zomervakantie is pas net begonnen, maar achter de schermen wordt al gewerkt aan de start van het nieuwe schooljaar. Honderden vakantiekrachten zijn nodig om alle schoolboeken in te nemen, te controleren en vervolgens opnieuw te verpakken en distribueren. Leuk om met een groep vrienden te doen! Vereisten: je moet het niet erg vinden om ook in de zomervakantie tussen de schoolboeken te zitten.

Nr. 6: Lekker ouwehoeren over de Tour de France

Voor een bekend sportfietsenmerk zoeken wij kandidaten die de stand willen bemannen op diverse beurzen en sportevenementen. Lekker met bezoekers ouwehoeren over de Tour de France, terwijl je de nieuwste modellen racefietsen en mountainbikes showt. Een topbaan voor echte fietsfreaks. Vereisten: passie voor sportfietsen en technisch inzicht.

Nr. 7: Koffiebonenbijvuller met leaseauto

Cafeïne is de motor van het Nederlandse bedrijfsleven. Zonder Koffiebonenbijvuller zou de economie dus flink in het slop raken! Door heel Nederland zijn daarom vakantiekrachten nodig die dagelijks bij diverse multinationals koffieapparaten willen schoonmaken en bijvullen. Plus: kandidaten kunnen een leaseauto ter beschikking krijgen. Vereisten: rijbewijs B en zelfstandige werkhouding.

Nr. 8: “Heeft u hem al eens gereset, mevrouw?”

Ook in vakantietijd kunnen apparaten en internetverbindingen haperen. Daarom zoeken tal van bedrijven nu medewerkers voor hun technische helpdesk, om te adviseren over smartphones, internet, computers en print- en kopieerapparaten. Goede verdiensten vanaf circa 8,75 per uur, meestal inclusief de benodigde training! Vereisten: een geduldige en klantvriendelijke instelling, plus technische affiniteit.

Nr. 9: Reclameborden fotograferen

Eens per week erop uit om foto’s te maken van abri’s en andere reclame-uitingen in de open lucht….het is eigenlijk geen werk te noemen. De perfecte vakantiebaan voor wie affiniteit heeft met fotografie, maar een afkeer van bewegende modellen. Vereisten: bezit van digitale camera.

Nr. 10: Doe de rollatorcheck

Als ouderen thuis blijven wonen, kan het zijn dat de woning moet worden aangepast voor rolstoelen of rollators. Daarom zoeken wij vakantiekrachten voor het uitvoeren van de ‘rollatorcheck’ bij mensen thuis. Leuke baan voor kandidaten die het liefst op pad gaan en energie krijgen van contact met mensen. Vereisten: goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Lees alles over de ‘serieuze’ kanten van vakantiewerk in PW De Gids Vakbase!

(Bron: Persbericht StudentenWerk via APS)

Reageer op dit artikel