nieuws

Op vakantie met leaseauto? Niet met de hybride!

Instroom

Op vakantie met leaseauto? Niet met de hybride!

Gaan uw medewerkers op vakantie met de hybride leaseauto? Dan gaat dat u veel geld kosten aan brandstof: laadpunten onderweg zijn zeldzaam.

Veel medewerkers met een hybride auto van de zaak zetten hun wagen voor de deur keurig aan de lader. Maar de meesten zijn zich er niet van bewust dat de oplaadpunten onderweg op vakantie spaarzaam zijn en tanken dus meer. Voor werkgevers kunnen de kosten voor brandstof  voor een hybride leaseauto dus flink oplopen.

Brandstofkosten zes keer hoger

Des te meer omdat hybride auto’s meer benzine gebruiken. In extreme gevallen kunnen brandstofkosten voor de werkgever tot zes keer hoger uitvallen, blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet. De brandstofverrekening kan in extreme gevallen oplopen tot 8.000 euro per auto per jaar. Het onderzoek laat verder zien dat slechts 5 procent van de leaserijders van semi-elektrische auto’s in de praktijk het normverbruik haalt.

Simon Corsèl, Communication Officer bij Alphabet: ‘Een veelgehoord argument voor elektrisch vervoer is dat dit per definitie goedkoper is in gebruik. Dit blijkt echter niet altijd het geval, zeker met plug-in elektrische auto’s is het belangrijk om te kijken naar een match tussen de auto en de gebruiker. De energiekosten van deze voertuigen zijn afhankelijk van de mate waarin je de elektrische mogelijkheden in de praktijk benut. Tijdens vakantie is het daarom extra belangrijk om je hiervan bewust te zijn.’

Lees ook: Top 15 meest populaire leaseauto’s

Zuid-Europa is ‘risicozone’

De hoogte van brandstofkosten is afhankelijk van het land waar men heen reist. Zo blijkt dat wanneer men binnen de Benelux en Duitsland op vakantie gaat het aantal laadpalen ruim aanwezig is. Zuid-Europa blijkt echter een probleemzone. Zo valt het aantal laadpalen tegen, waardoor de hybride rijder genoodzaakt is om te tanken. Corsèl: ‘Zeker in de zomervakantie wanneer veel mensen extra snel op de plek van bestemming willen zijn, is het risico dan groter dat mensen alsnog op brandstof gaan rijden.’

TIP: Hoeveel bijtelling wordt gerekend over privégebruik van leaseauto’s? Lees meer op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel