nieuws

Werknemer wil ‘roosteren’

Instroom

Werknemer wil ‘roosteren’

Nederlanders willen steeds vaker zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang ze werken.

Vier op de vijf werknemers werken al thuis of zouden dat willen, zo schrijft De Telegraaf op basis van een peiling van bureau McKinsey. Door thuis te werken hopen zij de stress door verkeer en files te verminderen, zo blijkt uit de peiling. Het aantal thuiswerkers steeg het afgelopen jaar tot 930.000 mensen.

Werktijden bepalen

Deskundigen spreken inmiddels van ‘roosteren’ om deze manier van werken aan te duiden. Niet de baas maar de werknemers bepaalt begin- en eindtijd van de werkdag. Werk en privé moeten volgens de werknemers naadloos in elkaar overlopen, zonder stress en zonder vaste werktijden maar wel met alle nodige digitale middelen. Ook zijn zij best bereid harder te werken, maar dan willen ze ook eerder met pensioen.

Meer weten over Het Nieuwe Werken? Kijk op PW De Gids Vakbase.

Reageer op dit artikel