nieuws

Alweer meer uitzendwerk

Instroom

Alweer meer uitzendwerk

De hoeveelheid uitzendwerk is opnieuw gestegen. De omzet van uitzendorganisaties steeg met 8 procent.

De hoeveelheid uren die uitzendkrachten in de periode tussen 14 juli en 10 augustus dit jaar werkten, steeg 6 procent in vergelijking met de vier weken daarvoor. In vergelijking met dezelfde periode in 2013 steeg het aantal uitzenduren met 9 procent. De omzet van uitzendbedrijven steeg met 8 procent. Zo toont brancheorganisatie ABU dinsdag aan met nieuwe cijfers.

Vooral de technische sector zag een grote stijging in het aantal uitzenduren. De  sector zag deze stijgen met 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de industriële sector steeg dat aantal met 9 procent en in de administratieve sector met 7 procent.

De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei is sinds begin mei van dit jaar aanzienlijk aangetrokken ten opzichte van de eerste 4 maanden van dit jaar.

Over het algemeen lijkt de werkgelegenheid voorzichtig aan te trekken. Het aantal uitzend- en payrolluren stijgt gestaag sinds begin dit jaar. Het aantal openstaande vacatures stijgt langzaam en de werkloosheid neemt al 3 maanden op rij af.  (ANP)

TIP: Welke mogelijkheden zijn er voor het inhuren van flexibele medewerkers? Lees meer op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel