nieuws

‘Iedereen 900 euro loonsverhoging’

Instroom

‘Iedereen 900 euro loonsverhoging’

Iedere werkende moet er volgend jaar minstens 900 euro op vooruitgaan in de cao, meent FNV.

De vakcentrale maakte maandag de belangrijkste punten in de looneisen voor 2015 bekend. De looneis van 3 procent blijft wel gewoon staan.

Door vaker te kiezen voor centen in plaats van procenten moeten vooral de lagere en middeninkomens hiervan profiteren, vindt de FNV. ‘Dat kan door een bodem in de looneis te leggen in de vorm van een bedrag in geld. Ook kan een deel in euro’s worden gerealiseerd en een deel in procenten.’ Lees op PW De Gids Vakbase waar de looneisen van vakbonden op gebaseerd zijn.

Vooral mensen met lagere en middeninkomens moeten er zo op vooruitgaan wat betreft koopkracht. Volgens de FNV is dat nodig om de groeiende inkomensongelijkheid een halt toe te roepen.

Andere belangrijke onderwerpen zijn voor de FNV het omzetten van onzekere contracten in echte banen, tijdelijke plaatsmakersregelingen om het werk eerlijker te verdelen over jong en oud, en het in de cao concreet maken van de landelijke afspraken met de werkgevers over het derde jaar WW. (ANP)

TIP: Op PW De Gids Vakbase leest u tien tips voor onderhandelen met de vakbond.

Reageer op dit artikel