nieuws

Krijgt ontslagen bouwvakker EU-steun?

Instroom

Krijgt ontslagen bouwvakker EU-steun?

Ontslagen bouwvakkers uit Gelderland en Overijssel kunnen rekenen op een Europees potje van 1,6 miljoen.

De 1,6 miljoen euro is bedoeld om 475 ontslagen werknemers van 89 bouwbedrijven uit de provincies naar een nieuwe baan te helpen of om te scholen. Het Europees Parlement stemde woensdag over een hulpverzoek van de Nederlandse overheid. Europa zal hiervoor een speciaal fonds voor aanspreken, is de verwachting. Zo meldt NU.nl.

Lees ook: PRINSJESDAG: meer aandacht voor scholing

De bouwbedrijven zagen geen andere mogelijkheid dan de werknemers te ontslaan wegens een gebrek aan orders door de crisis. Ondanks het voorzichtige herstel in de woningmarkt en de werkgelegenheid, staat de werkgelegenheid in de bouwsector nog steeds onder druk.

Volgens PvdA-Europarlementariër Paul Tang, die het rapport opstelde, verloren de werknemers hun werk buiten hun schuld om. Ondanks het feit dat de EU-lidstaten zich nog moeten uitspreken over het daadwerkelijk verstrekken van het potje, prijst hij de brede steun in het parlement.

 

 

 

Reageer op dit artikel