nieuws

‘Maak topvrouw topprioriteit’

Instroom

‘Maak topvrouw topprioriteit’

Werkgeversvereniging VNO-NCW moet het prioriteit maken om vrouwen op topposities krijgen.

Die oproep doet de Federatie Zakenvrouwen in een brief aan VNO-NCW-voorman Hans de Boer. De federatie spant zich in voor een kentering in het maatschappelijk denken over de arbeidsparticipatie van vrouwen.

Volgens Het Financieele Dagblad is de brief meeondertekend door zo’n 40 vrouwen uit het bedrijfsleven, de cultuur en de politiek. ‘Wij gaan ervan uit dat een streven naar meer vrouwen op topposities één van de speerpunten van uw voorzitterstaak zal zijn. Want als we goed kijken naar hoe het Nederlandse bedrijfsleven is opgebouwd, dan zien we dat daar nog een wereld te winnen is’, zo luidt de dringende oproep.

TIP: Lees welke criteria er gelden voor een voorkeursbeleid op PW De Gids Vakbase.

De brief komt na het bericht eerder deze maand dat het door de overheid gestelde streefcijfer voor vrouwen van 30 dit jaar niet wordt gehaald. Het nobele streven levert in de praktijk nog wel eens extra problemen op. Zo liet telecomaanbieder KPN onlangs weten gestopt te zijn met het vrouwenbeleid omdat het allochtone mannen in de organisatie zou benadelen.

Het aantal werkende jonge vrouwen in Nederland ligt op het hoogste niveau van Europa, staat in de brief. ‘Het is daarom des te opvallender dat nog geen 10 procent van de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven vrouwelijk is.’ (MediaWatch)

 

Reageer op dit artikel