nieuws

Week over jeugdwerkloosheid

Instroom

Week over jeugdwerkloosheid

Van 18 tot en met 25 september vindt de WerkWeek plaats; in het hele land worden er dan activiteiten georganiseerd om de kansen op werk voor jongeren te vergroten.

De WerkWeek is een initiatief van Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid. Samen met minister Lodewijk Asscher en minister Jet Bussemaker (OCW) geeft zij op 18 september op Het Plein in Den Haag het startschot voor de WerkWeek. Tijdens die week organiseren gemeenten, bedrijven, UWV’s, scholen, uitzendbureaus, sportclubs en jongeren zelf allerlei activiteiten  om de kansen op een baan voor jongeren te verbeteren. Ook bezoekt het drietal verschillende evenementen. onder meer gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs en jongeren zelf

Aanpak jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid in Nederland is historisch hoog: 122.000 jongeren zijn werkloos. “Juist in september, als de zomervakantie voorbij is, gaan bedrijven op zoek naar nieuw personeel. Veel jongeren starten hun zoektocht naar werk, maar kunnen zich ook nog inschrijven voor een opleiding. Daarom is dit de uitgelezen tijd om de aanpak van de jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven”, aldus de initiatiefnemers. Tijdens de WerkWeek vinden verspreid door het land meer dan vijftig activiteiten plaats die de kansen van jongeren op werk moeten vergroten. Het gaat dan zoals om zogeheten matchingevents, ontbijtsessies tussen werkgevers en werkzoekenden, en netwerkevenementen. Ook zullen minister Asscher en Sterk die week samen met grote en kleine werkgevers afspraken maken over de aanpak van de jeugdwerkloosheid.

TIP: De premiekorting voor jonge werknemers maakt het aantrekkelijk om jongeren tot 27 jaar in dienst te nemen. Lees meer op PW De Gids Vakbase.

Reageer op dit artikel