nieuws

‘Liever failliet dan slecht personeel’

Instroom

Werkgevers laten zich liever failliet verklaren dan dat ze via het afspiegelingsbeginsel met de slechtste werknemers blijven zitten.

‘Liever failliet dan slecht personeel’
Werkgevers moeten bij reorganisaties vaak hun beste mensen ontslaan. Velen laten zich echter liever failliet verklaren dan verder te gaan met minder presterende werknemers, meldt dagblad Metro.

De werkgevers willen een verruiming van het zogeheten afspiegelingsbeleid, dat ervoor zorgt dat bij reorganisaties in de verschillende leeftijdscategorieën de werknemers met het kortste dienstverband de laan uit worden gestuurd.

“Werkgevers vinden het een te beknellende regel. Ze willen liever zelf bepalen wie ze in dienst houden”, zegt Ton Schoenmakers, hoofd afdeling Sociale Zaken van werkgeversorganisatie VNO-NCW. “Wij hebben daarom gepleit voor verruiming van de mogelijkheden en dat heeft ertoe geleid dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden. Er zit nu dus wat rek in, maar wat ons betreft mag dat nog wel wat meer.”

Lees ook: zo ontwijkt u het afspiegelingsbeleid

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels