nieuws

Lagere pensioenpremie voor ambtenaar

Instroom

Lagere pensioenpremie voor ambtenaar

De pensioenpremie voor het onderwijs en de overheid wordt waarschijnlijk verlaagd.

Vanaf volgend jaar betalen ambtenaren en leraren waarschijnlijk een lagere pensioenpremie. Zo bericht Het Financieele Dagblad donderdag. Vakbonden en werkgeversverenigingen onderhandelen deze week namelijk voor deze sectoren en verwachten donderdag een akkoord te bereiken over de pensioenopbouw en –premies voor 2015 voor het ambtenarenpensioenfonds ABP (>PW De Gids Vakbase).

Jan Willem Dieten, onderhandelaar namens de werknemers, zegt dat in alle varianten die op tafel liggen ‘wel enige vorm van premieverlaging’ zit. Twee weken geleden waarschuwde de pensioenkoepel nog dat de pensioenpremies volgend jaar bij veel fondsen niet omlaag zullen gaan.

Echter, als er één fonds is waar de druk op premieverlaging hoog is, is het wel het pensioenfonds waar de Rijksoverheid zelf werkgever is. Lagere premies zijn namelijk van belang voor de Rijksbegroting. Bovendien wil het kabinet laten zien dat tegenover lagere pensioenopbouw meer koopkracht voor werknemers staat. (MediaWatch)

Lees ook: 5 HR-misvattingen over het pensioen
Lees ook: Nieuwe wet communicatie pensioen?

Reageer op dit artikel