nieuws

‘Salarisverhoging ambtenaar is cruciaal’

Instroom

‘Salarisverhoging ambtenaar is cruciaal’

De salarissen bij de overheids moeten omhoog, anders staan er ongelukken te wachten.

De salarissen voor ambtenaren moeten hoger om de kennis en kwaliteit in deze organisaties te vergroten. Gebeurt dat niet, dan dreigen er op steeds meer beleidsterreinen ongelukken. De kennis wat betreft automatisering loopt namelijk al flink achter. Zo waarschuwen mensen op sleutelposities in de advieswereld, wetenschap en zorg in Het Financieele Dagblad.

Wanneer is beloning hoog genoeg? Guido Heezen, directeur van medewerkeronderzoeksbureau Effectory bepaalde eerder drie tips om te bepalen wanneer salaris genoeg is.

Hans Andersson, die lang een van de meest ervaren projectleiders bij de overheid was, spreekt bijvoorbeeld van veel angst en krampachtig gedrag. ,,Bang voor de minister, bang om fouten te maken.” Door de nadruk op kosten ontbreekt het geld om te investeren, waardoor ,,het heilige vuur bij de medewerkers verdwijnt om te vernieuwen en te experimenteren”. Minister Stef Blok (Rijksdienst) herkent zich niet in de kritiek.(MediaWatch)

Lees ook: Sociale innovatie, zo pak je het aan

 

Reageer op dit artikel