nieuws

EU schenkt half miljard voor werkprojecten

Instroom

EU schenkt half miljard voor werkprojecten

Nederland krijgt 507 miljoen euro van de EU om te investeren in onze werkgelegenheid.

Het potje van het Europees Sociaal Fonds (ESF) is bedoeld voor werkgelegenheidsprojecten op het gebied van re-integratie in Nederland. Met name gedetineerden, 50-plussers, werkloze jongeren en mensen met een arbeidsbelemmering moeten zo aan het werk geholpen worden, zo bericht Nuzakelijk.nl.

Het ministerie van Sociale Zaken kondigde de subsidie woensdag aan. Staatssecretaris Jetta Klijnsma reageerde enthousiast op het EU-potje: ‘Tot 2020 is veel Europees geld te verdelen. Wat mij betreft blijft niks op de plank liggen’, aldus Klijnsma op Nuzakelijk.nl.

Klijnsma benadrukte in deze context de grote klus die werkgevers en gemeenten de komende jaren op zich af zien komen met de komst van de Participatiewet. Dan moeten het bedrijfsleven 125.000 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Lees ook: Participatiewet invullen? 7 tips
Lees ook: Participatiewet: wat moet HR voorbereiden?

Het ESF is het krachtigste middel dat de Europese Unie kan inzetten om werkgelegenheid te stimuleren en mensen aan het werk te krijgen.

 

Reageer op dit artikel