nieuws

Ook banenplan voor levensmiddelenbranche

Instroom

Ook banenplan voor levensmiddelenbranche

Ook de levensmiddelenindustrie heeft nu een banenplan. Er komt 67 miljoen beschikbaar.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken legt hiervoor 20 miljoen op tafel. De rest komt van werkgevers en vakbonden in de sector. Asscher en Mirjam Sterk, ambassadeur voor de jeugdwerkloosheid, hebben dat maandag bekendgemaakt.

Het geld is onder meer bestemd voor tweehonderd extra banen voor operators en technici en voor 2000 extra leerwerkplekken op mbo-niveau. Verder krijgen 17.000 werknemers scholing.

Banenplan populair

De levensmiddelenindustrie heeft de komende jaren veel extra medewerkers nodig. Dat komt doordat veel mensen in de sector op korte termijn met pensioen gaan. In de sector weken ruim 120.000 personen, bij circa 5000 bedrijven.

In totaal heeft het kabinet 600 miljoen euro uitgetrokken voor banenplannen. Werkgevers en bonden moeten hetzelfde bedrag bijdragen.Ondertussen hebben onder andere de metalelektro, de bouw, de automobielsector, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de zorg, de uitgeefsector de schildersbranche al gebruikt gemaakt van het potje van Asscher. (ANP)

 

 

 

Reageer op dit artikel