nieuws

Gassector zet game in voor werving

Instroom

Gassector zet game in voor werving

De Nederlandse gassector voorziet tekorten aan technici. Een serious game moet jongeren warm laten lopen voor een baan in de wereld van gas en energie.

Door pensionering en verloop dreigt er de komende jaren in de Nederlandse gassector  een tekort aan technici te ontstaan. Om dit voor te zijn heeft de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN) de serious game ‘Gasolution’ voor het onderwijs laten ontwikkelen, die jongeren enthousiaster moet maken voor bèta- en techniekvakken en de wereld van gas en energie.

Uit onderzoek dat de KVGN door de TU Twente heeft laten uitvoeren blijkt dat door pensionering en andere oorzaken veel kennis binnen de gassector verloren dreigt te gaan. Het is volgens de gasexploitanten twee voor twaalf en noodzakelijk dat er nieuwe technici instromen. De game-vorm maakt het laagdrempelig en sluit aan bij de belevingswereld van jongeren.

Lees ook: Spelenderwijs leren met serious games

Reageer op dit artikel