nieuws

Netto maandlonen dit jaar omhoog

Instroom

Netto maandlonen dit jaar omhoog

Alhoewel de netto maandlonen voor de meeste werknemers dit jaar stijgen, blijft er uiteindelijk niet veel extra over.

De meeste Nederlandse werknemers gaan er met hun salaris netto op vooruit. Dat blijkt uit berekeningen van loonstrookverwerker ADP die vandaag zijn gepubliceerd. Vooral de inkomens tussen de 2000 en 6500 euro houden onder de streep van hun loonstrook meer geld over. Een modaal maandloon (2662 euro) stijgt bijvoorbeeld met circa 12 euro.

Hoewel de meeste lonen op de maandelijkse salarisstrook stijgen, valt de toename over een heel jaar bezien wel mee, waarschuwt ADP. De afbouw van heffingskortingen door de overheid zorgt er voor dat er netto juist weer iets minder overblijft van bijzondere beloningen, zoals vakantiegeld. Iemand met een modaal inkomen krijgt hiervan op jaarbasis circa 59 euro minder.

Reageer op dit artikel