nieuws

Personeel V&D moet bijna 6 procent loon inleveren

Instroom

Personeel V&D moet bijna 6 procent loon inleveren

Het zijn barre tijden voor het personeel bij V&D; de circa vijfduizend werknemers moeten flink wat salaris inleveren.

Het gaat om “een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent” die per 1 februari wordt doorgevoerd. V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het servicecenter in Amsterdam. Dat maakte het warenhuisconcern vandaag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig “om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt”. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster. Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 64 vestigingen in Nederland.

Steun van medewerkers

“Wij begrijpen dat deze forse maatregelen impact zullen hebben op onze medewerkers. We hebben nu de steun van al onze stakeholders nodig: van aandeelhouder, de banken, de vastgoedeigenaren, de leveranciers en de medewerkers. Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en marktontwikkelingen”, aldus topman Don Roach in een verklaring. V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar. (ANP)

Reageer op dit artikel