nieuws

Pluim voor aanpak werkloosheid

Instroom

Pluim voor aanpak werkloosheid

Een compliment vanuit Brussel voor ons land: de Europese Commissie prijst de strijd tegen de werkloosheid.

De Europese Commissie geeft niet alleen ons land een compliment. Europees commissaris Marianne Thyssen (Werkgelegenheid) heeft ook lovende woorden voor de aanpak van Denemarken, Zweden en Oostenrijk.

Uitkering gekoppeld aan maatregelen

De vier landen toonden meer veerkracht en doorstonden de crisis beter dan andere landen, aldus Thyssen. In de vier landen zijn de werkloosheidsuitkeringen bijvoorbeeld gekoppeld aan maatregelen om een nieuwe baan te vinden. De commissaris noemt de werkloosheid in de Europese Unie in 2014 met 10 procent nog steeds te hoog, ondanks een lichte daling. “Het scheppen van banen is onze dringendste taak”, aldus Thyssen. Zij roept lle EU-landen op meer te investeren en de arbeidsmarkt te hervormen door bijvoorbeeld betere opleidingen en vervolgopleidingen en een sterkere positie voor vrouwen. (ANP)

Reageer op dit artikel