nieuws

Banendag op Twitter

Instroom

Banendag op Twitter

Onder de hashtag #JouwBaan vinden er op 24 februari verschillende activiteiten op Twitter plaats om mensen aan het werk te helpen. Onder andere NS, Rijksoverheid, Capgemini en ING doen mee.

Twitter houdt op 24 februari voor het eerst een Europese banendag. Deze dag wordt in Nederland in nauwe samenwerking met uitkeringsinstantie UWV en Monsterboard georganiseerd. Daarnaast doet een aantal grote organisaties mee, waaronder de NS, de Rijksoverheid, Defensie, de KNVB, Capgemini, Randstad en ING. Zij zullen onder meer vacatures plaatsen op de netwerksite. Dat maakte Twitter vandaag bekend.

Ook worden er online presentaties gegeven, voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Daarnaast gaat het UWV op de banendag 130 trainees werven via de sociale netwerksite.

“Werkgelegenheid is een veelbesproken onderwerp op Twitter. Niet voor niets was de hashtag #vacature in 2014 met stip de meest trending hashtag van het jaar”, stelt Twitter-woordvoerster Marloes van der Laan.

Rachael Parratt, marketing directeur bij Monsterboard, zegt vandaag in De Telegraaf: “Inmiddels hebben wij ruim 50.000 actieve volgers via Twitter. Dat aantal is het afgelopen jaar flink opgelopen. Het is daardoor voor ons een steeds belangrijker kanaal geworden om met zowel werkgevers als werkzoekenden in gesprek te raken.”

Lees ook: HRM benut social media niet effectief
Lees ook: HR Trends 2015: e-recruitment werft via games

 

Reageer op dit artikel