nieuws

Banenplan thuiszorg geen succes

Instroom

Banenplan thuiszorg geen succes

Het plan om de banen in de zorg te behouden, werpt nog geen vruchten af.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) trok 220 miljoen euro uit om 14.000 banen te redden in de thuiszorg. Zonder succes, schrijft De Telegraaf vandaag. Er zijn pas tweehonderd banen gered dankzij het plan, meldden vakbonden Abvakabo, FNV Zorg en Welzijn en de thuiszorgorganisatie TSN Thuiszorg.

Eigen bijdrage thuiszorg

Het grote probleem is volgens de organisaties een eigen bijdrage die cliënten moeten betalen voor de thuiszorg. Zij moeten 12,50 euro per uur betalen, als ze gebruik willen maken van een regeling die via de gemeente loopt. Die drempel is te hoog voor veel mensen. Volgens het ministerie mogen gemeenten bijspringen als die drempel een onneembare horde blijkt. (ANP)

Reageer op dit artikel